روش های تشخیص عسل طبیعی بدون نیاز به آزمایشگاه

روش های تشخیص عسل طبیعی

* ریختن عسل در آب سرد:

مقداری عسل طبیعی را در یک لیوان آب سرد بریزید، عسل کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می‌کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می‌شود اما عسل تقلبی سریع در آب حل می‌شود.

اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل خوبی است، ولی اگر هنگام ریختن عسل، در آب حل شود، از کیفیت پایین تری برخوردار است.

* رس کردن عسل:

رس زدن به معنای رسوب کردن و کدر شدن عسل است. عسل طبیعی به دلیل داشتن دیاستاز، بعد از مدتی ته‌ نشین می‌شود و رس می‌زند، یعنی ذرات قند عسل متبلور می‌شود و عسل مانند روغن نباتی سفت می شود.

تفاوت آن با شکرک زدن این است که بلورهای عسل رس زده خیلی ریز تر از بلورهای مربای شکرک زده می باشد.

* مزه کردن:

عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند.

افراد می توانند با مصرف زیاد عسل و توجه دقیق به آن، درجه خلوص عسل را تشخیص دهند. باید توجه داشت که عسل مصنوعی بیشتر مزه شیرینی شکر می دهد تا مزه خالص عسل.

* عطر و بوی طبیعی:

اگر درب ظرف عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درب، بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید.

* آب شدن در دهان:

عسل طبیعی به سرعت در دهان آب می شود و پس از مصرف، ایجاد انرژی می کند، در حالی که عسل تقلبی طعم آبنبات می دهد.

* استفاده از ابزارهای بدن:

برای مصرف کننده یک راه بیشتر برای تشخیص عسل وجود ندارد آن هم استفاده از ابزارهایی است که بدن در اختیارش گذاشته است.

با چشمانش شکل ظاهری عسل را ارزیابی کند، با بینی اش آن را بو کند، با زبانش آن را مزه مزه نماید و اگر مجموعه باب طبعش بود و اگر عسل بخصوص عطر و طعم گلها را داشت، این عسل، عسل طبیعی است و ارزش آن را دارد که بهای آن را در حد معقول بپردازد.

social position advance

انتشار مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *